Hermes Conrad

04.08.2009 13:34

 

Hermes Conrad, narozen roku 2954 je postava v seriálu Futurama, dabovaná Philem LaMarrem.

Vzhled a osobnost

Hermes je byrokrat třídy 34 z Jamajky. Zařizuje povinnosti Planet Expressu včetně závazků jako je placení účtů, vydávání právních prominutí a uvědomování příbuzných. Je nervózní workoholik  (Hermes je zklamán tím, že je puntičkářský pouze 78,36 % času). Této vlastnosti si poprvé všiml, když mu byly 4 roky a hurikán, který udeřil v Kingstonu rozházel jeho bloky, které byly seřazeny podle abecedy. Je Rastafarián, jak je vidět podle jeho zvolání "jah" v epizodě "How Hermes Requisitioned His Groove Back". 

Hermes často napomíná personál, že nepracují dostatečně tvrdě. Silně nesnáší Doktora Zoidberga. Zoidberg jednou Hermesovi a jeho ženě doporučil relaxačnní lázně, které se ukázaly být zastřeným táborem nucených prací. Později je Zoidberg zachránil. Hermes jednou napadl Zoidberga, aby zaplatil škody na budově Planet Expressu, které zrovna byly způsobeny Leelou. V "The Deep South" se pokouší přesvědčit posádku po asi 5 minutách bez jídla, aby snědli Zoidberga. Navzdory tomu jednou riskoval svou byrokratickou licenci kv

ůli záchraně Bendera v díle "How Hermes Requisitioned His Groove Back", když rovnal obrovskou hromadu za necelé 4 minuty, aby objevil disk obsahující stažený Benderův mozek.  

Po celou dobu mnoho jeho komentářů naznačuje, že kouří marihuanu (jedna taková byla, když si v baru objednal "Shirley Hemple" - odkaz na herečku Shirley Hemphill a pití Shirley Temple), nebo moment, když jeho syn ukradl jeho "cigaretu" ("To není cigareta... a není to moje"), přesto se to snaží před svými spolupracovníky skrýt. On také požaduje daňový odpočet na jeho farmu na "oregáno" a oznamuje, že před inspekcí musí pár věcí spláchnout. Hermes je také jediný, který zareaguje, když Fry v díle "Bendin' in the Wind" zvedá dýmku.   

Hermes je také známý tím, že nemá rád odborářské svazy, poté co se o Labor Day zmiňuje jako o "spolku zazobaných zločinců", i když o několik sekund později volá "Špica, den volno!", když se dozví, že je Svátek práce, a s Glurmem hovoří o vyhození celého týmu a nahrazení Grunka-Lunkas za polovinu platu (Fry and the Slurm Factory). 

Fráze

Když je překvapený, často užívá rýmující se gráze sestávající ze jména zvířete a místa, jako například "Sweet gorilla of Manila", "Sweet lion of Zion". Když v epizodě "How Hermes Requisitioned His Groove Back" mluvil o své sebevraždě, byl příliš rozrušený než aby našel rým, pouze zakňoural "Sweet something of... someplace" (Sladké něco od ... někud). Také má sklon k analogiím se současnou situací zahrnující zelené hady a cukrovou třtinu - "Náš účet za elektřinu roste rychleji, než zelení hadi na cukrovou třtinu", "Jsem hladový jako zelený had v poli cukrové třtiny" a "Tlak tě rozdrtí jako náklaďák cukrové třtiny zeleného hada". Někdy vykřikuje "Haile H. Selassie", cože je odkaz na císaře Haile Selassie I z Etiopie a Rastafariánskou parodii na více křesťanských prokletí Jesus H. Christ. Také vzývá "Ras H. Tafariho". Příležitostně Hermes vykřikuje věci, které připomínají píseň "The Banana Boat Song" (better known as "Day-O!"). Fry ho také nazývá rastafariánským byrokratem, na což mu Hermes odpovídá "Tally me banana" (The Banana Boat Song). V jedné epizodě dostal ránu do hlavy, což způsobilo, že zakřičel "Daylight come!". V "Three-Hundred Big Boys", když dá Hermes svému synovi dárek, který nechce, rozzlobeně vypoví, že "si odečetl téměř 300 banánů na tento produkt zábavy".

  Zlozvyky

Při více než jedné příležitosti sdělil, že by byl ochoten zabít jeho spolupracovníky bez jakéhokoliv důvodu. Například v epizodě "The Farnsworth Parabox" když loď s posádkou mířila přímo do Slunce, rozmýšlel se, zda by je měl zachránit či ne. Dříve v tytéž epizodě dal Leele zbraň a řekl jí "Použij to na zabití těch chlápků" (Fry, Bender, Zoidberg). Leela odpověděla "Dobře... když se budou snažit podívat do té krabice" na což Hermes odpověděl: "Třeba." Při jiné příležitosti, když Leela sháněla povolení aby její mutanští rodiče mohli navštívit povrch, Hermes se ji poprosil, aby mu přinesla povolení zabíjet. Když se zeptala "Holýma rukama nebo zbraní?" odpověděl jí "Jako co se počítá provaz?" 

Podlézání

 Hermes býval olympijský závodník v podlézání. Soutěžil v roce 2980 na Olympijských hrách za Zemi, když vtom na hřiště přiběhl malý chlapec. Chlapec chtěl být "takový, jako Hermes", ale zlomil si záda, když se pokoušel podlézt a podle všeho zemřel. Tato událost Hermese traumatizovala a desítky dalších let už se nedokázal vrátit k podlézání, dokus nebylo nezbytné podlézt pod zavřenýma dveřma na palubě vesmírné lodi Titanic, aby mohl zachránit sebe a své kolegy. Jeho sebedůvěra (i když ne fyzička) se mu vrátila, vyšel z ústraní aby soutěžil na Jamajské olympiádě roku 3004, poté, co původní tým byl zadržen na letišti kvůli "jiným zájmům" (opět narážka na marihuanu), přesto byl poražen dlouhodobým tivalem Barbadosem Slimem, se kterým byla Hermesova žena LaBarbara vdaná a dočasně se k němu vrátí v "Bender's Big Score".

Skutečný trest

V epizodě How Hermes Requisitioned His Groove Back byl za své selhání poslán na placenou dovolenou, což je v jeho profesi považováno za skutečný trest. Bohužel, lázně, které si vybral jako místo jeho pobytu (po doporučení Doktorem Zoidbergem) byl vlastně táborem nucených prací s rekreačními aktivitami včetně tlačení hornických vozíků. Hermes se zachoval jak byrokrat, přeorganizoval tábor nucených prací, aby měl větší efektivitu, po čemž byla všechna práce dělana jedním jediným australským chlapíkem. Hermes pak uspořádal obrovskou hromadu o 2 vteřiny dříve, za což byl degradovaný ze skupiny 36 na skupinu 38. Objevil však chybu, kterou udělal byrokrat, který ho nahradil a povýšil zpět na skupinu 37.

  Oddělení hlavy od těla

V "Bender's Big Score" podléza Hermes pod šavlí, která jen řízne do jeho bříška. Když se začne zadovat, je mu kvůli nehodě sťata hlava od těla. Hermes bez těla prochází depresí, když jeho žena LaBarbara sdělí, že se vrátila zpět k jejímu bývalému manželovi Barbadovi Slimovi. Oprava jeho těla je zrychlena Benderovým přenesem do budoucnosti, ale Zoidberg chybně umístí Hermesovu hlavu na tělo obráceně. Během svatby Leely a Larse je Hermes strefen perem do oka, poté zakopne o provas držící lustr, střep z lustru znovu oddělí Hermesovu hlavu od těla a pak celé tělo spálí elektřina z padajícího lustr (tím se veřejně odhalí, že časové duplikáty těl jsou odsouzeny ke zmaru). Nicméně Hermesova hlava se dobře využije, když pomocí jeho mozkových vln ovládá flotilu bojových lodí Země proti lodím emzáků. Hermes byl odměněn tak, že se k němu LaBarbara jako ke svému hrdinovi. Později mu byla také profesionálními lékaři znovupřipojena hlava k tělu.   

Zdroj: volný překlad z wikipedie, otevřené encyklopedie. V originálním znění k nahlédnutí zde: https://en.wikipedia.org/wiki/Hermes_Conrad 

 

 

 

 

 

 

 

—————

Zpět


Postavy Futuramy

Amy Wongová

04.08.2009 18:58
  Amy Wongová je jedna z hlavních postav...

—————


Novinky

Další dražba na Aukru!

27.02.2010 22:23
Na Aukru probíhá další aukce o věc s tématikou Futuramy! Tentokrát se jedná o hrací karty! Zúčastnit se můžete...

—————

Aktualizace.

22.01.2010 17:33
 Nahrány všechny komixy v původním znění, zveřejněny ikonky a avatary a poštovní známky Futurama

—————

10 komiksů v originálním znění

31.12.2009 12:55
 Nahráno prvních 10 komiksů v originálním anglickém znění do sekce Anglické originály.

—————

5. komiks

21.11.2009 18:43
Vyšel nový komiks, Chcete zemřít Gazilionářem! ;o)

—————


Zde může být vaše reklama!


Náš tým

Admin (Míša)

Admin (Míša)
Admin e-mail: harefuturama@seznam.cz

—————